Skip to content

Se castiga din bloguri?

Aprilie 12, 2007

Este o intrebare pe care o auzim din ce in ce mai des in blogosfera. Raspunsul este DA. Se castiga si din blogurile in limba romana dar cel mai bine din cele in engleza. Metodele de monetizare sunt multiple pentru blogurile scrise in limba engleza. Totusi as vrea sa raman pe subiectul „bloguri in romana”.

BaniCum se castiga pe blogurile in limba romana? Sau mai bine ce se castiga pe blogurile romanesti? In primul rand se castiga reputatie, iar in al doilea rand ceva bani. Posibilitatile de a obtine bani sunt destul de limitate. Acestea se reduc la Google Adsense, care a ofera reclame targetate si pentru Romania si poate ceva reclama CPM. Insa este putin probabil ca blogul vostru sa fie acceptat intr-o retea de publicitate online gen Arbomedia. Pentru asta aveti nevoie de foarte multe afisari.

Dar ar mai fi o varianta alternativa – pay per post. Am auzit mult discutandu-se despre aceasta metoda de a castiga bani. Unii o fac, dar nu recunosc. Altii ar vrea sa o faca dar nu au cui sa vanda posturi. La un moment dat am incercat sa aflu niste persoane care fac „pay per post” in blogurile lor. Am tot primit raspunsuri gen: „Nu pot sa iti spun, fiindca acele persoane si-ar pierde reputatia.” Eu nu pot sa inteleg chestia asta. Adica se ocupa de pay per post si in acelasi timp se ascund. La urma urmei un om care se ocupa de blogging si de bani pe net la modul serios se poate prinde ca pe un blog a fost facuta reclama mascata sau chiar directa. Si care ar fi problema?

Tot pe aceasta idee va recomand blogul lui John Chow, care face reviews platite si fara sa se ascunda. Ba chiar lanseaza si campanii gen link exchange prin intermediul posturilor. Mie mi se pare o super idee. De ce sa te ascunzi, daca asta faci? In fond ce vrem toti din blogurile astea? Raspunsul e simplu: reputatie si bani.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: