Skip to content

Tema custom sau tema gratuita

Aprilie 14, 2007

WordPress este cea mai folosita platforma de blogging din lume. Este o platforma open-source si de aceea au aparut tot felul de site-uri care ofera teme si pluginuri pentru WordPress. Primul criteriu pe care se aleg temele este cel estetic. Dar ne ajuta asta de fiecare data?

WordpressTemele gratuite sunt destul de numeroase si se gasesc din abundenta. Foarte multi le folosesc asa cum sunt. Altii le modifica pe ici pe colo prin partile esentiale. Adica instaleaza niste pluginuri, optimizeaza asezarea in pagina si eventualele reclame. Totusi aceste lucruri nu sunt de ajuns. Citeam chiar astazi un articol pe site-ul Probbloger despre importanta unei teme custom. In acel articol Wendy Piersall povesteste cum a obtinut traffic suplimentar doar prin schimbarea temei gratuite intr-o tema custom realizata de niste specialisti. Facand aceasta operatiune traficul de pe blog a crescut de 3 ori.

O tema custom nu inseamna doar trafic mai mare. O tema custom aduce si alte beneficii cum ar fi un CTR mai mare, o monetizare mai buna a reclamelor de pe blog, optimizarea posibilitatilor de advertising. Temele custom costa de la cateva zeci de dolari pana la mii de dolari. Un site de teme custom pe care il recomand este TemplatesMonster. Un alt designer de teme wordpress care imi place foarte multe este Rachel Cunliffe. Spre deosebire de TemplatesMonster, Rachel Cunliffe practica niste preturi foarte mari pentru Romania – 1500$ pentru blog personal si 3000$ pentru corporate. Dar daca sunteti cu dare de mana va puteti lua niste teme foarte interesante.

Custom sau free? Va las pe voi sa alegeti…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: