Skip to content

Traficul din Digg

Aprilie 17, 2007

DiggDigg-ul este cea mai cunoscuta retea Web 2.0. Este un portal in care gasesti tot felul de stiri, videoclipuri sau podcasturi. Acum vreau sa va vorbesc putin despre stirile din Digg. Cum ajunge o stire in Digg? Cine hotaraste daca e interesanta sau nu?

O stire este propusa in Digg de catre un user. Ulterior este plasata in „Upcoming links”. Ca sa treci din aceasta zona de buffer in prima pagina, ai nevoie de voturi de la ceilalti useri din reteaua Digg. Cam la jumatate de ora, daca ai suficiente voturi sari pe prima pagina. Acolo este frumusetea. Acolo este traficul acela nebun.

Am reusit performanta sa prin prima pagina din Digg de trei ori cu DevicePedia.com. Prima data mi-a adus cam 50.000 de vizite, a doua oara vreo 15.000 iar azi am prins 8.300 numai in cateva ore. Totusi sa nu va bucurati la traficul din Digg. Este mult si cam nefolositor. Va poate darama serverul daca nu este foarte bun.

Problema cu traficul din Digg este urmatoarea. Utilizatorii care participa la Digg sunt „internet savvy” si nu sunt tentati sa dea click pe reclamele de pe site-ul vostru. Asa ca nu va foloseste in mare masura sa primiti trafic de Digg, poate doar ca notorietate. Am sa va dau niste cifre (aproximative) sa va faceti o idee:

– la 83.000 de impressions am avut 34 clickuri si un CTR de 0,04%;
– apoi la 17.000 de impressions am avut 25 de clickuri cu CTR de 0,15%;
– iar azi la 8.100 de impressions am primit 19 clickuri si CTR 0,23% (update de Adsense pana la ora asta).

Cifrele de mai sus sunt de pe Adsense. Cam aceeasi soarta au avut-o si reclamele Chitika. Despre aceasta problema a traficului din Digg s-a scris si pe blogul Chitika. Cu toate acestea, traficul din Digg poate ajuta la reclamele CPM. Sunt site-uri foarte mari care primesc trafic enorm din Digg si vand si reclame CPM. Un exemplu foarte bun ar fi Engadget. Asa ca daca sunteti de parere ca va este folositor puteti sa incercati, dar va recomand mai degraba reteaua Stumbleupon.

Anunțuri
2 comentarii leave one →
  1. Iunie 23, 2008 8:50 am

    interesant, ce trafic are digg?

Trackbacks

  1. Metode de promovare - Bani pe net in 10 pasi - partea a 7a | Bani pe net - by Cotiso

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: