Skip to content

Feed reader

Mai 21, 2007

In fiecare secunda este creat un nou blog. Tot mai multi bloggeri incep sa castige din bloguri sau sunt pasionati de blogging si din acest motiv vor genera continut de calitate. Astfel, citind blogurile altora esti informat, te instruiesti, te distrezi sau comunici. Pentru a salva timp atunci cand citesc alte bloguri, unii folosesc asa numitele feed readers. Adica, folosind un feed reader te poti abona la feedurile blogurilor pe care le citesti. Spre exemplu, este mult mai simplu sa ai toate feedurile ordonate intr-un reader, decat sa tastezi fiecare link in parte si sa le vizitezi. Feed reader-ul isi face update si vei primi tot timpul noile articole publicate.

Care feed reader este mai bun?

Este o intrebare pe care si-o pun foarte multi cititori de bloguri. Eu folosesc Google Reader. Este foarte simplu, doar e in stilul Google, si este o aplicatie online. Va puteti inscrie folosind contul de Gmail. De aceea nu trebuie sa va logati de doua ori. Daca ati intrat in mail, veti putea intra si in Google Reader fara log in.

Bloglines. Este tot nu feed reader online. Trebuie sa mergeti pe website-ul Bloglines, sa va faceti un cont si apoi sa va adaugati feedurile preferate. L-am folosit, dar raman fidel la Google Reader.

Newsgator este o alta aplicatie web based. Ofera cam aceleasi beneficii ca cele doua de mai sus. Newsgator ofera si aplicatii desktop dar acestea nu sunt gratuite.

Feedreader. Este cea mai folosita aplicatie desktop pentru a citi feedurile RSS. Nu l-am folosit, fiindca este mai simplu sa folosesti o aplicatie web based.

Abonare

Cum te abonezi?

Feed RSSDe obicei site-urile care folosesc feed burner afiseaza imaginea din dreapta. Aceasta duce catre linkul feedului. Spre exemplu, accesand imaginea similara de pe BlogCity.ro veti ajunge la link-ul urmator: http://feeds.feedburner.com/BlogCity care este feed-ul blogului meu. Apoi puteti subscrie la articolele BlogCity.

Alte aplicatii web based folosite la scara larga:

My Yahoo, Pluck, My Aol, Rojo, Netvibes, Pageflakes.

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: