Skip to content

De ce ne irosim viata?

Iulie 1, 2007

O intrebare cat se poate de normala. Uneori ma apuca si pe mine filosofia. Dupa cum spunea si Octavian Paler in „Interviu cu Dumnezeu”, ne pierdem sanatatea ca sa castigam bani, apoi ne pierdem banii ca sa ne recastigam sanatatea, de cele mai multe ori nereusind acest lucru.

Pentru foarte multi a castiga bani este esenta vietii. Nu inteleg de ce exista aceasta lupta pentru bani. Oricum bunurile acumulate intr-o viata nu le poti lua cu tine atunci cand mori. Pe cand amintirile, emotiile, dragostea sunt nemuritoare. Cred ca acestea pot trece dincolo, in neant.

Alergarea dupa bani, dupa profit ne schimba viata, ne schimba ca persoane. Cunosc oameni care atunci cand au ajuns sa castige multi bani au uitat ce erau inainte. Poate ca asta este un pacat al omenirii. Schimbarea aceasta este inevitabila, puritatea umana este distrusa inca de la primele contacte cu viata. Ma uit la documentare cu triburi din Africa sau America Latina, si ii invidiez pe acei oameni pentru simplitatea lor. De ce ne complicam viata, de ce nu putem gandi simplu?

Secretul vietii… Suntem aici cu un scop. Fiecare dintre noi. V-ati gandit vreodata ca printr-o actiune a voastra ati schimbat alte vieti? Imi place sa cred ca am reusit acest lucru, iar daca nu voi reusi in viitor. Trebuie sa fim mai buni, din toate punctele de vedere. Nu este vorba de a ajunge in Rai sau in Iad, ci atunci cand esti la capatul vietii sa poti sa spui ca ai facut CEVA.

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: