Skip to content

Lectia de SEO: Cum sa scrii articole

iulie 19, 2007

Atunci cand scrii un articol trebuie sa ai in vedere cateva amanunte. Pentru o pozitionare buna in motoarele de cautare trebuie sa folosesti tehnici de optimizare. Pe langa cele ce presupun optimizarea codului HTML, exista tehnici de optimizare a textului. Pe aceste tehnici as vrea sa insist acum.

1. Foloseste tagul headings

In HTML exista tagul numit heading. Acesta este folosit pentru a scoate in evidenta un titlu. Tagurile headings sunt: h1, h2, h3, h4, h5 si h6. Primul tag h1 este si cel mai important intr-o pagina si nu trebuie folosit de prea multe ori in acelasi articol. Tagurile urmatoare sunt inferioare tagului h1. Adica h2 se foloseste dupa h1, iar h3 ca un sub-heading pentru h2.

Exemplu:
<h1>Titlul principal</h1>
<h2>Un sub-heading</h2>
<p>Textul</p>
<h2>Alt sub-heading</h2>

Scriind2. Folosirea cuvintelor cheie

Pentru o indexare cat mai buna cuvantul tinta trebuie folosit chiar din titlu. De exemplu la un articol despre iPhone, foloseste in titlu cuvantul cheie iPhone. Este indicat ca acest cuvant sa fie folosit in headings, dar fara a abuza. Adica atunci cand ai titlul articolului, nu e indicat sa folosesti un heading imediat. Spun acest lucru in sensul ca vei deranja cititorul, ci nu motorul de cautare.

Cuvintele cheie trebuiesc folosite si in textul articolului. Repetarea cuvantului cheie in text va creste sansele de indexare in motorul de cautare. Totusi nu abuzati. Densitatea recomandata pentru aparitia acestui cuvant cheie este de 5% din totalul cuvintelor din text.

3. Folosirea functiilor Bold si Italics

Cuvintele cheie scrise cu Bold sau Italics sporesc vizibilitatea fata de boti si astfel creste posibilitatea de a ocupa un loc bun in motorul de cautare.

4. Optimizeaza fraze acolo unde concurenta este prea mare

Sa zicem ca vrei sa faci un site despre Paris Hilton, ca tot este cea mai tare in Google. Concurenta este foarte mare si se considera aproape imposibila patrunderea in primele 10 rezultate din Google. Pentru a prinde prima pagina gandeste-te la fraze care ar putea avea cautare. Ex: Paris Hilton in jail, Paris Hilton new music album etc. Astfel sansele tale vor creste considerabil.

5. Foloseste cuvantul cheie in descrierea imaginilor

Asa numitul Alt tag iti poate aduce multe vizite pe o anumita imagine. Fii sigur ca atunci cand pui o imagine ai declarat tagul Alt care reprezinta de fapt numele imaginii.

*Daca ti-a placut acest post, poti sa imi dai o bere cand ne vedem. Daca nu ne vedem accept si link.

Reclame
One Comment leave one →
  1. martie 2, 2009 12:53 am

    E bine scris articolul, scurt si la obiect.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: