Skip to content

De ce JohnChow.com nu este nr. 1 in Google

Iulie 28, 2007

Citeam pe feed despre problema lui John Chow de a nu fi cotat nr.1 in Google pentru cautarea numelui sau. Daca intrati rapid pe Google si cautati dupa John Chow veti avea surpriza sa nu ii vedeti site-ul pe prima pagina. Ciudat nu?!

Pentru cautarea „Mihnea Boiangiu” apar in Google 3 bloguri ale mele pe primele 3 pozitii. Eu zic ca e bine. Dar Chow este chiar nemultumit. Pronet Advertising sugereaza ca Chow ar avea o problema cu Google datorita campaniilor sale de schimb de linkuri si datorita linkurilor cumparate. O regula din Webmaster Guidelines precizeaza ca:

Some SEOs and webmasters engage in the practice of buying and selling links, disregarding the quality of the links, the sources, and the long-term impact it will have on their sites. Buying links in order to improve a site’s ranking is in violation of Google’s webmaster guidelines and can negatively impact a site’s ranking in search results.

JohnChow.com

Este frustrant ca pentru cautarea numelui tau, ba mai mult chiar numele domeniului, sa nu fi listat pe prima pozitie in Google. Iata si raspunsul lui Chow vis-a-vis de campania „make money online” si de listarea in Google:

Your „make money online” campaign was a huge success, but it may have also cost you your name on Google. Was it worth it?

I have no doubt that Google will eventually restore my name to its rightful number one spot. Right now, Google looks foolish with the SERP for John Chow. How long they want to keep looking foolish is up to them. My traffic from the term hasn’t decreased at all because the first 10 pages of results for John Chow are all about me. The searcher will find me indirectly. If anything, that encourages other bloggers to write about me.

Judecand dupa spusele lui John Chow, nici eu nu cred ca delistarea din Google pentru numele sau i-a afectat veniturile. Tocmai folosind aceste practici descrise mai sus, Chow a castigat notorietate in blogosfera. Pe termen scurt nu vad care ar fi problemele, dar privind situatia pe termen lung as spune ca acest lucru l-a afectat. Pentru cautarea „make money online” Chow nu mai este demult nr.1, ci se afla pe pagina 5. In timp traficul din Google va scadea considerabil, iar posibilitatea de a primi cititori noi si nepriceputi care sa devina fideli blogului sau, va fi mult mai mica. Chiar el spunea ca primea in jur de 150 de vizite/zi pentru aceasta cautare, dar avand in vedere traficul foarte mare de care beneficiaza nu va avea probleme.

Eu vreau sa subliniez ca nu e chiar bine sa te pui cu Google, sa musti mana care te hraneste. Fiindca noi romanii castigam in mare parte datorita Google. Asa ca aveti grija ce fel de campanii folositi, ce fel de link exchange sau de unde cumparati linkuri. Daca domeniile ce va dau link nu sunt relevante pentru nisa blogului vostru, atunci nu este bine. Cam asta a patit John Chow, dar noi nu ne permitem sa facem asta pentru ca din Romania avem posibilitati limitate.

*Daca ti-a placut acest articol, poti sa imi dai o bere cand ne vedem. Daca nu ne vedem accept si link.

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: