Skip to content

Protest

Noiembrie 15, 2007

Sincer nu prea ma intereseaza cazul cu romanul criminal din Italia. Dar ma intristeaza cand aud jigniri aduse la adresa romanilor care muncesc cinstit. Cunosc mult oameni care stau in Italia si au un loc de munca stabil, platesc taxe si se comporta civilizat. Nu e drept ca acesti oameni sa fie categorisiti ca infractori. La fel putem face si noi cu italienii care vin in Romania. Fiindca sunt destui pedofili si infractori care au ajuns la noi in tara. Din cate stiu eu n-au fost stigmatizati asa cum au fost ai nostri.

Am primit pe messenger un mass care nu stiu cat este de adevarat. Nu asta conteaza, ci ideea protestului. Sunt de acord cu aceasta actiune. Iata mesajul:

Fetiţa de 8 ani a fost scuipată ieri între ochi pe o stradă din Milano pentru că e româncă. Colegilor de la şcoală li s-a interzis să se mai joace cu ea din acelaşi motiv. Vrem să scuipăm şi noi, însă nu ne stă în fire, aşa că, în replică, vă propunem ca începând de sâmbată, vreme de două săptămâni, să nu mai cumpăraţi produse «Made in Italy». Dă mai departe, măcar de data asta să facem ceva…”, se arată în îndemnul la protest faţă de presupusul comportament al italienilor faţă de romani!

Nu vreau sa ajung in Italia si sa ma trezesc cu o bata in cap fiindca vorbesc romaneste. Este adevarat ca zecile de mii de infractori romani i-au terorizat pe italieni, dar autoritatile lor trebuiau sa rezolve problema pe calea legala, ci nu prin metode rasiste si violente. Din cate vad institutiile astea europene nu sar de cur in sus asa cum ar face in cazul scandarilor antisemite. Nici eu nu ii plac pe tigani, dar nu ii bag pe toti in aceeasi categorie. Nu ii plac nici pe evrei, dar nici nu fac scandari impotriva lor. Daca cineva s-ar fi luat de evrei isi punea in cap americanii, si alte tari occidentale. Pe fraierii de romani nu ii baga nimeni in seama. Nici macar propriul guvern care nu s-a zbatut prea mult sa aplaneze acest conflict etnic.

Asadar va invit la protest. Daca este posibil evitati toate produsele italiene cat se poate de mult. Deci fara Fiat (daca deja ai unul rupe-i emblema), fara spaghetti italiene, si fara alte produse „made in Italy”.

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: