Skip to content

Preparate din cega

Decembrie 9, 2007

In seara asta mi-am facut mancare din cega. Inainte sa intru in bucatarie am cautat de am innebunit retete de preparare. Oferta este cam subtire, dar pana la urma am gasit: cega innabusita si cega la gratar. Ca sa fiu sigur ca nu mor de foame, mi-am facut ambele feluri.

Preparare – cega innabusita:

Se curata bine peste de solzi si intestine. Se spala bine fiindca are foarte mult mucus.  Deasupra cozii se face taietura prin care se scoate nervul ce strabate coloana pestelui. Acest lucru este deosbit de important in procesul de preparare, fiindca nescos acest nerv va duce la incretirea carnii. Asadar am scos nervul. Am taiat pestele in 3 bucati aproape egale pe care le-am plasat pe fundul unei oale. Am folosit o oala cu fierbere sub presiune. Am adaugat apa cam doua degete, o ceapa, sare si putin ulei de masline. Am pus capacul si l-am lasat sa fiarba aproximativ 10 minute la foc potrivit. L-am servit cu lamaie. Delicios!!!

Preparare – cega la gratar:
Se urmeaza aceleasi procedee ca si mai sus pana la taiatul pestelui. Eu am folosit un gratar de aragaz, asa ca am taiat pestele tot in bucati mai mici. Daca veti folosi un gratar mare atunci il puteti lasa intreg. Dupa taiere, l-am spalat bine apoi l-am pus in servetele de hartie ca sa absoarba apa. Apoi, am uns bucatile de peste cu ulei de masline, apoi cu sare. Eventual se pot folosi si condimente de peste. L-am pus pe gratar la foc potrivit si l-am intors decat o data, folosind o recomandare pe care am gasit-o pe un site de retete. Dupa ce considerati ca s-a rumenit bine, il puteti pune in farfurie. Pielea se desprinde foarte usor. Ca si in cazul preparatului innabusit, se serveste cu lamaie.

Pofta buna!!!

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: