Skip to content

Microsoft ofera $45 miliarde pentru Yahoo

Februarie 1, 2008

Cea mai tare stire a pietii online: Microsoft cumpara Yahoo! Vestea ca Microsoft vrea sa cumpere reteaua Yahoo a innebunit toata lumea. Suma este record: aproximativ 45 de miliarde de dollari. Gigantul Microsoft vrea sa isi consolideze pozitia pe piata prin achizitionarea celui mai mare portal online.

Yahoo Logo

Competia cu Google a devenit tot mai acerba in ultimul an, iar suprematia Microsoft este amenintata serios. Yahoo a trecut printr-o perioada nu tocmai buna si chiar a renuntat la aproximativ 1000 de angajati.  Microsoft a speculat momentul si a venit cu o oferta oficiala de 31$/actiune. Odata cu anuntarea vestii, actiunile Yahoo au crescut cu 54% in predeschiderea pietei.

Ramane de vazut daca consiliul de directori ai yahoo vor accepta tranzactia. Acestia vor fi supusi cu siguranta la presiuni din partea actionarilor care n-ar vrea sa piarda o afacere atat de importanta.

Anunțuri
One Comment leave one →
  1. Noiembrie 7, 2008 5:32 pm

    Pai mi se pare si normal..ravu-ul nostru pitoresc a devenit mai mult sau mai putin parte din windows defender antivirus care este folosit de cei de la microsoft in noul windows vista (prietenii stiu de ce)acum mai urmeaza yahoo-ul si in viitor cine mai stie..poate chiar se ajunge la o dominare mondiala 😛 (nu ca nu s-ar fi ajuns deja la lucru asta)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: