Skip to content

Arhiva clipurilor scoase din YouTube

Mai 21, 2008

Serviciul care monitorizeaza clipurile scoase din YouTube pentru incalcarea drepturilor de autor se numeste YouTomb. Mai mult, YouTomb monitorizeaza clipurile care se bucura de un mare succes, dar care pot fi considerate ca ilegale.

YouTomb

„YouTomb is currently monitoring 157340 videos, and has identified 4389 videos taken down for alleged copyright violation and 13330 videos taken down for other reasons.”

YouTomb este un proiect al MIT Free Culture si isi propune sa urmareasca activitatea YouTube de a scoate clipurile cu potential risc de incalcare a drepturilor de autor. Fiindca YouTube are de a face cu o cantitate mare de clipuri, uneori algoritmul de eliminare a celor ce prezinta risc poate sa nu functioneze corect.

YouTomb ofera detalii despre clip, numarul de vizionari, numarul de zile petrecute pe YouTube si despre companiile care au cerut scoaterea clipurilor. Cred ca avem nevoie de asa ceva si pentru Trilulilu, deoarece acolo poti gasi enorm de multe clipuri care incalca proprietatea intelectuala.

via Google Operating System

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: