Skip to content

Top 5 servicii de filesharing

august 21, 2008

Ultima goanga a internautului se cheama filesharing. Adica, utilizatorul s-a plictisit sa tot scrie DVD-uri si sa umble cu USB-uri prin buzunare si avand la indemana un serviciu bun de Internet, a aflat ca isi poate pune online tot felul de fisiere audio, video, poze sau documente.

In lista as putea include mult mai multe servicii, dar le voi pune pe acelea gratuite si care ofera o viteza de upload/download decenta.

1. Filebox.ro – Este, la ora actuala, cel mai bun serviciu de filesharing din Romania. Cu viteze de 1MBps la upload si 5MBps la download, Filebox este extraordinar. Nici USB-ul nu imi merge asa bine. Insa trebuie sa ai o conexiune decenta de Internet. Filebox ofera 3GB spatiu pentru upload, ofera posibiliatatea de embed. Cel mai interesant lucru pe Filebox este Remote Download. Dar ca sa nu mai lungesc povestea, mai bine cititi aici.

2. Freestorage.ro – Este un serviciu nou pe piata sustinut de baietii de la Bittorrents.ro. Ei ofera spatiu nelimitat pentru upload cu o marime maxima a fisierului de 1GB si cu o perioada de valabilitate de cel putin 90 de zile. Perioada de valabilitate se prelungeste daca fisierul este downloadat in perioada de gratie. As nota si un minus, respectiv lipsta unei zone de administrare a fisierelor.

3. DivShare.com – E un serviciu bunicel de filesharing. L-am testat si chiar mi-a placut. Se pot urca online tot felul de fisiere. DivShare ofera embed plus alte functii pentru un cont platit. Contul free include 5GB de upload si 10GB de download. Pana acum o luna oferea 50GB pentru download.

4. Humyo.com – Vreau sa spun ca m-a impresionat. Serviciul ofera 25GB spatiu de upload pentru fisiere media si 5GB pentru fiesere non-media. Viteza de upload la conexiunea mea a fost peste 100KBps. Zona de administrare arata extrem de bine referitor la organizarea fisierelor. Contul platit are 100GB spatiu de gazduire si costa 65 euro/an, destul de ieftin as putea spune.

5. Skydrive – Serviciul de la Microsoft poate gazdui pana la 5GB de fisiere multimedia sau documente. Pentru acces trebuie sa aveti cont MSN.

Alte servicii gratuite de filesharing ar fi Megaupload, Box, ZShare, RapidSpread, RapidShare. Nu ca ultimele servicii nu ar fi bune, dar acestea nu sunt atat de bune pentru utilizatorii romani. Unele au viteze prea mici, altele costa. Asa ca va sfatuiesc sa le testati intai pe cele autohtone.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: