Skip to content

Test: Windows Live Writer

Martie 2, 2009

 

Recent am descoperit un client desktop pentru a scrie pe blog. Evident se numeste Windows Live Writer. Chiar acum scriu acest articol folosind acest soft.

Noile versiuni de WordPress (2.7 si 2.7.1) nu functioneaza la parametri normali. Inca nu am descoperit cauza, dar sunt sigur ca are de a face cu JavaScript, Ajax si posibil cu serviciul de hosting. De foarte multe ori primesc erori la salvare sau pur si simplu atunci cand adaug poze sau alte fisiere media. Asa ca m-am hotarat sa testez niste servicii de postare tip client desktop.

WindowsLiveWriterWOWWindowsLiveWriter

Am incercat cu Bee, un client dezvoltat pe platforma Adobe AIR, dar uneori nu se sincronizeaza cu blogul asa ca am hotarat sa incerc si Windows Live Writer.

Acesta din urma se misca foarte bine, are o interfata intuitiva, si prezinta articolul asa cum s-ar vedea in pagina blogului tau. Astfel vei putea studia asezarea in pagina si lungimea articolului.

La integrarea pozelor, Windows Live Writer are o multitudine de optiuni. Pozele se editeaza foarte usor, si le puteti adauga colturi rotunjite sau watermark. Puteti face decupaje pe imagini, ceea ce va poate salva timp pretios.

Printre alte functii voi aminti: Word Count (numara cuvintele din text), Auto Linking (va adauga linkul tuturor cuvintelor asemantoare), reaminteste sa setezi titlul, categorii si taguri inainte de postare, salveaza automat ca draft, dictionar pentru mai multe limbi (inclusiv romana), conturi multiple.

Un singur lucru n-am priceput, si anume de ce nu pot sa adaug taguri normale ci doar taguri ale Technorati, Flickr etc. Per total sunt multumit de acest client desktop pentru blogging. Daca stiti altul mai bun, astept recomandari.

Download aici.

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: