Skip to content

Relativ

Aprilie 17, 2009

Am vazut o emisiune despre spectrul electromagnetic. M-a fascinat. In masuri reale spectrul electromagnetic ar avea o lungime de 3200km din care omul poate vedea aproximativ 5cm. Radiatia pe care o vedem este lumina. Lumina reprezinta acele unde electromagnetice care excita electronii si moleculele si in aceeasi masura retina noastra.

Uitandu-va la curcubeu veti observa o paleta de culori de la rosu la violet. Atat putem vedea noi din spectrul electromagnetic. Sub rosu se regasesc undele infrarosii si deasupra de violet se gasesc undele ultraviolete.

electromagnetic-spectrum

Practic ceea ce vedem noi este normal, este bine, prin asta intelegem lumea. Dar ce este normalitatea? In opinia mea normalitatea este o stare de fapt perceputa ca atare. Si aici va reamintesc de Teoria Relativitatii care a schimbat complet gandirea omenirii. Conform acestei teorii totul este relativ. Poti privi lucrurile altfel. Ce-ar fi daca normalul insemna sa vedem in infrarosu? Ce-ar fi daca am fi putut vedea cu raze X? Cum ar fi omenirea?

Viziteaza aici

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: