Skip to content

Erori Visual Editor si TinyMCE in WordPress

Iulie 3, 2009

Disparitia editorului vizual din zona de editare articole este o problema comuna in WordPress. TinyMCE este un editor WYSIWYG (What You See Is What You Get) care va permite sa inserati in articole cod HTML, fara a-l introduce manual.

wordpress-wysiwyg

Desi WordPress nu a formulat nicio indrumare oficiala in rezolvarea disparitiei editorului visual, veti gasi destule forumuri care trateaza aceasta problema.

In primul rand verificati daca ati bifat casuta „Disable the visual editor when writing” din meniul Users=>Your profile. Apoi stergeti memoria Cache a browserului, cookies si History. De cele mai multe ori e o problema de incarcare a motorului javascript.

Daca nici asa nu ati reusit sa rezolvati disparitia TinyMCE, mai ramane o incercare si anume inlocuirea folderului TinyMCE de pe server. ATENTIE! Daca nu ai experienta in manipularea fisierelor din folderul de instalare de pe server nu incerca aceasta metoda inainte de un backup al bazei de date.

Pentru a inlocui folderul respectiv (TinyMCE) trebuie sa descarci ultima versiune de WordPress. Folderul se gaseste in wp-includes/js/tinymce. Dupa ce l-ai localizat, te loghezi la FTP. Daca nu stii ce e FTP, roaga un prieten sa te ajute. In contul de FTP vei gasi folderul de instalare al WordPress, asemanator cu cel pe care l-ai descarcat mai devreme. Localizezi wp-includes/js/tinymce apoi stergi folderul TinyMCE. Dupa ce operatiunea de stergere s-a terminat urci pe server acelasi folder din ultima versiune de WP pe care ai descarcat-o anterior. Acum ar trebui sa functioneze.

La mine a mers, dar e posibil ca in functie de serverul pe care il folosesti sa nu iti reuseasca. Si atunci ramane varianta de reinstalare totala, nerecomandata incepatorilor. Daca ati reusit folosind alte metode va rog sa le impartasiti aici. Succes!

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: