Skip to content

Marketing mincinos de la Orange

Aprilie 7, 2010

Desi Orange nu este singura companie care se foloseste marketingul mincinos, vreau sa atrag atentia asupra unei campanii. Nu ma intereseaza cine se ocupa de imaginea Orange, dar cu siguranta nu face o treaba buna.

Spre exemplu, ultima minciuna a Orange se refera la Oferta iPhone 3G 8GB. Acum doar cu 79 EURO! Sigur ca da… Poti sa iti iei iPhone 3G 8GB daca platesti un abonament Pantera 20 de 20 EURO/luna (TVA inclus), la un contract pe 24 de luni. Ceea ce au omis sa spuna in reclama este faptul ca acest pret poate fi obtinut DOAR DACA se achizitioneaza si optiunea MySmartphone de inca 9 EURO/luna. Facand un total simplu obtinem 29Euro/luna abonament.

Bun. Urmatoarea minciuna e legata tot de pretul acetui telefon. Pe siteul Orange, obtii tot felul de preturi pe care aproape nici nu le intelegi si este posibil ca nici ei sa nu le inteleaga. Asadar, daca elimini optiunea MySmartphone intai iti apare un pret de la 99 Euro pana la… Un cumparator poate intelege ca daca elimina aceasta optiune va plati mai mult pe telefon la abonamentul Pantera 20. Si totusi nu asta e pretul. Daca nu vrei MySmartphone poti sa iti iPhone 3G 8GB la 99 EURO DOAR DACA iti iei abonamentul Pantera 80 de 80 EURO/luna cu TVA. Asta inseamna ca iti cumperi iPhone myscump cu 20 EURO si platesti un abonament mai scump cu 50 EURO/luna. WTF???

https://www.orange.ro/magazin-online/telefoane/iPhone-3G-8-GB-black/pret-iPhone-3G-8-GB-black

Presupunand ca deja ai un abonament de 10 EURO/luna, vei plati doar 400 de EURO cu prelungirea contractului pe 24 de luni.

Oare se poate sa platesti abonamentul de 1 Euro la 100 EURO? Adica atunci cand faci contractul sa spui si tu o sa il platesti de la … pana la… fiindca si tu castigi de la… pana la… EURO. They are full of shit!

Din cate stiu este o lege care interzice reclama mincinoasa, insa in Romania legea functioneaza doar pentru fraieri.

Va recomand okazii.ro si va gasiti acelasi iPhone 3G 8GB la 200-300 EURO fara plata unui abonament costisitor. Conform ofertei mincinoase veti plati 79 EURO pe telefon plus 29 EURO/luna timp de 24 de luni. Daca ai un abonament de 10 EURO/luna, asta inseamna un surplus de 19 EURO/luna x 24 luni = 456 EURO la care aduni cei 79 EURO si platesti de fapt 535 EURO, cam dublu fata de okazii.ro

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: