Skip to content

Cateva lucruri despre asigurarile generale

iulie 30, 2012

Te consideri o persoana responsabila financiar? Stii ce este o asigurare si la ce iti foloseste? Stii cum sa obtii cele mai bune oferte la momentul potrivit? Stii care sunt cele mai de incredere companii de asigurare? Stii ce insemana subasigurare? Daca ai raspuns de cele mai multe ori negativ, atunci te sfatuiesc sa citesti cateva recomandari.

La ce iti foloseste o asigurare?

Pe intelesul tuturor, asigurarea este un contract intre tine si o societate de asigurari. In schimbul platii unor sume, societatea de asigurari se obliga ca la aparitia evenimentului asigurat sa iti despagubeasca o suma de bani.
E recomandabil, ca de fiecare data cand inchei o asigurare sa te interesezi de conditiile de asigurare. Daca nu esti presat de timp incearca sa le citesti in totalitate.
Asa cum tu, ca asigurat poti renunta oricand la contract, asa si asiguratorul ate modifica datele contractuluiin cazul unor daune mari si consecutive. Adica daca tu ai o asigurare casco si dosarul tau inregistreaza 3 sau mai multe daune, cu rata daunei peste 200% sunt toate sansele ca acesta sa fie reziliat.

De exemplu romanii nu vad utilitatea unei asigurari, fara a recurge la folosirea acesteia. E foarte probabil ca acesti oameni sa nu fi beneficiat niciodata de o despagubire. Totusi daca tu platesti o asigurare CASCO un an de zile, dar fara a avea incidente, in anul urmator primesti o reducere de prima, substantiala. Sa presupunem ca masina va suferi o dauna totala, atunci, tu iti vei recupera si suma de bani platita in anul anterior.
Asta e motivul pentru care ar trebui sa inchei o asigurare: pentru a te proteja de evenimente majore. Cunosc mai multe persoane care au avut dauna totala la autoturisme, si crede-ma ca s-au bucurat enorm ca erau asigurati in acel moment.

Cum sa obtii cele mai bune oferte

De preferat este sa inchei o asigurare in perioada campaniilor RCA (iunie-august) si (decembrie-februarie). De obicei companiile de asigurari vin cu promotii in aceste perioade si poti beneficia de cele mai bune reduceri!
Incearca sa inchei mai multe asigurari in acelasi timp. Sa presupunem ca ai nevoie de polita RCA. Intreba ce fel de reduceri primeste un client care ar vrea sa incheie si o asigurare casco, sau o asigurare facultativa a locuintei. De cele mai multe ori, vei reusi sa obtii o reducere substantiala.
Fii un bun negociator. Cunoaste-ti adversarul!

Cumpara online si beneficiaza de reduceri! Acum e mult mai simplu sa iti faci o asigurare. Companiile de asigurari incearca sa ajunga cat mai aproape de clienti. Iti poti emite singur asigurarea si poti plati cu cardul. Livrare se face prin curier. De exemplu UNIQA, are un serviciu www.uniqaonline.ro prin care poti sa iti emiti singur asigurarea RCA si asigurarea medicala de calatorie. Platesti cu cardul si in 24h intri in posesia asigurarii.

O companie de incredere si plusul de valoare

In primul rand o companie de incredere, isi respecta clientii. Atunci cand trebuie sa despagubeasca o dauna, face acest lucru negresit si in cel mai scurt timp posibil. Cat de incredere este Carpatica? Cat de incredere este Euroins? Dar ce parere ai despre Allianz, Uniqa? Aici lucrurile stau altfel. E mult mai avantajos pentru tine sa lucrezi cu o companie buna, chiar daca platesti mai mult. Ai siguranta ca nu vei sta cu masina in service prea mult timp, si ca toate reparatiile vor fi despagubite. Alege calitatea in locul pretului mic.

Intereseaza-te care companie despagubeste mai repede si care companie isi trateaza clientii corect. Informeaza-te si din alte surse decat internetul. Desi pe internet exista informatii din plin, de cele mai multe ori acestea vor fi nefavorabile, deoarece o experienta neplacuta este impartasita mai usor decat o experienta placuta. In concluzie, gaseste informatii de la oamenii multumiti.

 

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: